Skip to main content

Nyhedsbrev fra Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine
Marts 2016

Vi skriver om relevante nyheder og domme inden for de forretningsområder, som vi beskæftiger os med. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores nyhedsbrev, så kontakt os på news@dklaw.dk.

Venlig hilsen
Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine

 

Ny kendelse om forældrekøb af andelsboliger

Det fremgår af en ny kendelse fra Landsskatteretten, at udlejning af andelsboliger skal anses for ikke-erhvervsmæssig fremleje. Afgørelsen indebærer, at bl.a. forældre, der køber en andelsbolig med henblik på fremleje til deres børn, er dårligere stillet skattemæssigt end forældre, der erhverver en ejerlejlighed med henblik på leje til deres børn. Landsskatteretten fastslog i afgørelsen, at det ved forældrekøb af andelsboliger ikke er muligt at fradrage underskud vedrørende andelsboligen i anden indkomst samt at benytte virksomhedsskatteordningen.

Landsskatteretssagen omhandlede et forældrekøb af en andelslejlighed i 2005. I de syv år lejligheden havde været udlejet til ejerens søn, gav udlejningen et årligt underskud på mellem 7.000 kr. og 17.000 kr., da lejeindtægten ikke kunne dække forbrugs- samt renteudgifter. Landsskatteretten lagde i sin afgørelse vægt på, at udlejningen havde givet underskud, og at der ikke var udsigt til at opnå overskud ved udlejningen. På baggrund heraf fandt landsskatteretten, at forældrene ikke kunne fradrage underskuddet i anden indkomst, og at de ikke kunne benytte virksomhedsskatteordningen.

Fabritius Tengnagel og Heine yder rådgivning i forbindelse med køb af fast ejendom og andelsboliger, herunder berigtigelse af ejendomshandler.

Kontakt advokat Thomas Bøgelund Norvold for yderligere oplysninger.

 

Afgørelse om indhentning af oplysninger vedrørende etnisk eller national oprindelse til jobsamtaler

Ligebehandlingsnævnet kom i en afgørelse frem til, at en jobansøger skulle modtage en godtgørelse på 5.000 kr. fra en virksomhed, der i strid med forskelsbehandlingsloven under ansættelsessamtalen havde forsøgt at indhente oplysninger om hans etniske og nationale oprindelse.

Spørgsmålet i sagen var konkret, hvorvidt virksomheden ved jobsamtalen havde forsøgt at indhente oplysninger om jobansøgerens etniske og nationale oprindelse i strid med forskelsbehandlingsloven ved under ansættelsessamtalen at bemærke: ”Nå, jeg kan læse på dit navn, at du ikke kommer fra Danmark”.

Ansøgeren, der er dansk født inder, fandt at denne bemærkning var uhensigtsmæssig og skabte dårlig stemning mellem parterne, hvilket kunne være årsag til, at han ikke havde fået jobbet. Virksomheden påpegede derimod bl.a., at det var almindelig praksis ved en jobsamtale hos dem indledningsvist at stille spørgsmål om ansøgerens baggrund med det formål at åbne dialogen mellem parterne.

Ligebehandlingsnævnet fandt, uanset at der havde været en vis uenighed mellem parterne omkring det præcise ordvalg ved indledningen af jobsamtalen, at det var ubestridt, at virksomheden med sin formulering forsøgte at indhente oplysninger om ansøgerens etniske eller nationale oprindelse, hvilket er i strid med forskelsbehandlingsloven.

Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine rådgiver om ansættelses- og arbejdsretlige forhold.

Kontakt advokat Søren Locher for yderligere oplysninger.

 

Bemærk: Indholdet i dette nyhedsbrev er udelukkende ment som generel information og kan ikke betragtes som, eller erstatte juridisk rådgivning. Fabritius Tengnagel & Heine kan ikke holdes ansvarlig for dispositioner foretaget på baggrund af indhold i nyhedsbrevet. Vi anbefaler, at man søger advokatbistand ved konkrete juridiske spørgsmål.